miercuri, 17 august 2011

Playstation Vita!


Noua consola portabila de la Sony, cea mai puternica de pana acum si cu cele mai multe feature-uri se intruchipeaza sub denumirea de Playstation Vita. Sony a renuntat la acronimul PSP (Portable) si a facut loc lui PSVITA. E bine, e rau? Nu, e superb. O noua consola care vrea sa tina stacheta cat mai sus pentru concurenta si eu cred ca reuseste. Anuntata pentru sfarsitul anului in Japonia si inceputul lui 2012 in Europa si America, PSVITA isi incita iubitorii de console prin noi inovatii in ale gameing-ului si putere de procesare, cat mai multa pentru a-i multumi si pe cei mai carcotasi.


La prima vedere ce ne atrage atentia este un design mult mai slick, aparte, glossy si foarte atragator. Observam acum 2 stick-uri in loc de unul singur lucru care nu poate decat sa ne multumeasca si sa ne dea un control mai bun in jocurile preferate. Un ecran superb OLED de 5", cel mai mare de pana acum, piesa care din punctul meu de vedere este cea mai importanta si se pare ca Sony nu a facut rabat la acest capitol. Printre functiile noi care si-au facut loc in noua consola se regasesc de acum: retea 3G si GPS pe langa clasicul WiFi. De asemnea este prezent si un senzor sixaxis pe care il regasim in controlerul dualshock 3 de la PS3. Camera frontala si de pe spate a consolei ne va ajuta sa folosim aplicatii de socializare direct pe consola si sa facem poze pe care sa le aratam prietenilor. Era sa uit, ecranul de 5" este unul generos si arata superb insa partea lui forte se regaseste in aceea ca este un ecran multitouch, tactil, precum cele de pe smartphone-uri ce este acompaniat cu touch pad de pe spatele consolei.
Puterea de procesare a consolei rivalizeaza cu cea a PS3-ului ingloband un procesor quad-core, da ati citit bine quad-core/4 nuclee, 512Mb ram si 128Mb vram, avand mai multa memorie decat PS3 :)
Pentru un pret de 249$ (SUA) / 249e (Europa) si 299$ (SUA) / 299e (Europa) versiunea cu 3G PSVITA are un pret maricel rivalizand cu cel al PS3-ului ce va scadea la acelasi pret din toamna, insa pentru impatimitii PSP-ului acest lucru nu cred ca reprezinta un impediment. Asadar, sunteti nerabdatori sa butonati o asemenea consola?

Specificatii:
CPU      - ARM Cortex A9 (4 core)
GPU      - SGX543MP4+ with 128 Mb vram
Memorie - 512 Mb
Ecran    - 5" (16:9) OLED 960x544 multitouch capacitiv
Camera - fata si spate, maxim VGA 640x480 @60fps
Sunet     - stereo + microfon
Senzori  - sixaxis cu giroscop, accelerometru si compas
Locatie  - GPS si WiFi
Internet - WiFi IEEE 802.11b/g/n si Bluetooth® 2.1+EDR (A2DP/AVRCP/HSP)
Sim        - pentru modelul 3G

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu