duminică, 23 ianuarie 2011

TUTORIAL copiere jocuri de pe PC pe PS3!

Am observat ca multi dintre voi nu se descurca cu copiatul jocurilor pe consola pentru a le juca. Pentru aceasta am sa fac un mic tutorial pentru a va ajuta. De ce aveti nevoie:
- programul Total Commander (download) instalat pe PC
- managerul Multiman (download) sau Gaia (download) instalat pe PS3
- router
- PC si PS3 conectate la router prin cablu de retea


Pasi:

1. Deschideti managerul Multiman sau Gaia, care preferati, pe PS3. Pentru Gaia trebuie sa apasati R1 pe controler pt a porni serverul FTP, la Multiman nu trebuie. Veti observa in partea dreapta jos a ecranului ca apare un camp cu IP. Acel ip puteti sa-l notati pe o hartie si mergeti la PC.


2. Porniti Total Commander pe PC si veti observa un buton URL pe care il apasati si obtineti urmatoarea fereastra, iar in conect to introduceti ip-ul din PS3:
3. In continuare apasati tasta enter pana cand veti observa in Total Commander folderele de pe PS3 ca in poza de mai jos:
4. Acum intrati in folderul dev_hdd0
5. Apoi in folderul GAMEZ. In poza de mai jos puteti vedea cum ar trebui sa apara cateva jocuri instalate deja pe hdd consolei:
6. Acum nu mai ramane decat sa mergeti in fereastra din dreapta a Total Commander si sa cautati pe hdd PC-ului vostru jocurile care vreti sa le puneti pe PS3. Sa fie intr-o forma asemanatoare cu cele pe care le-ati vazut in poze de mai sus, apoi apasati F5 (copy) si se vor transfera pe PS3.

7. Ati terminat.

Daca aveti completari va rog sa le faceti. Succes.

236 de comentarii:

  1. Ce inseamna Check/Cover/Setup/Patch/Paths?La ce folosesc?

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut,se poate realiza conexiunea ftp si fara router?

    RăspundețiȘtergere
  3. Se poate realiza conexiunea fara router dar este complicat. Uite exemplu:
    PC to PS3--cablu cross-over...mai departe poate te ajuta mark
    Step 1 - Computer Setup

    Windows 7

    Go to "Control Panel" and under "Network and Internet" click "View network status and tasks" To open "Network and Sharing Center". On the left side panel click "Change adapter settings". Identify which device is the LAN port you will be using, right click on it and select "properties". Click on the item "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)" then click the button "Properties". Click "Use the following IP address:" and "Use the following DNS server addresses:"

    Windows XP

    Go to the start menu and hover over "Connect to". Select "Show all connections". Identify which device is the LAN port you will be using, right click on it and select "properties". Click on the item "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)" then click the button "Properties". Click "Use the following IP address:" and "Use the following DNS server addresses:"

    Fill out the box so it appears as below:

    IP Address 10.1.1.2
    Subnet Mask 255.255.255.0
    Defualt Router 10.1.1.0
    Primary DNS 10.1.1.0
    Secondary DNS 10.1.1.10

    Step 2 - PS3 Setup

    Go to the settings tab on the XMB, then select "Network Settings" followed by "Internet Connection Settings". Push ok on the prompt and select "Custom", "Wired Connection", "Auto-Detect" then "Manual". Fill out the form as follows.

    IP Address 10.1.1.2
    Subnet Mask 255.255.255.0
    Defualt Router 10.1.1.0
    Primary DNS 10.1.1.0
    Secondary DNS 10.1.1.10

    Select "Automatic", "Do Not Use" and "enable". Push X to save the settings. Test connection to verify you can acquire an IP Address. Internet Connection should fail.

    Open your FTP Sever on your PS3. I prefer BlackB0x FTP 1.2, but you can use MultiMAN or other types if you wish. It should tell you your IP Address is 10.1.1.2 .


    Step 3 - FTP

    Open your FTP client and type in your PS3 IP (10.1.1.2) and make sure its on Port 21. Connect and begin transferring.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am si eu o problema am urmarit pasi de mai sus numai ca in folderul dev_hdd0 nu am folderul GAMEZ,.. ce e de facut ?:D

    RăspundețiȘtergere
  5. Dar ce folder ai gasit? Probabil GAMES? Foloseste-l pe acela in cazul asta.

    RăspundețiȘtergere
  6. OKey ms fromos dap game si GAMES am, dar GAMEZ nuh .. o sa pun jocurile acolo sa vad daca merge.Si mai am o intrebare daca esti amabil as vrea sa pun jocurile pe stick si sa le pot jucat pe ps3, dar nu stiu cum sa fac ca ps3 sa recunoasca jocurile ....

    RăspundețiȘtergere
  7. Creezi un folder pe stick cu numele GAMES. Si le pui acolo. Dar nu recomand pt ca multe jocuri nu sunt compatibile cu rularea lor de pe hdd sau stick externe. Cel mai sigur e sa le pui pe hdd intern. A, si sa nu uitati sa aveti tot timpul un joc original in drive-ul consolei.

    RăspundețiȘtergere
  8. Si daca nu este un joc original in driver ce se intampla :)?

    RăspundețiȘtergere
  9. @catanzaro27 :zi-mi si mie te rog cu ce program pot copia joucirle de ps3 pe hdd extern si cu ce program pot formata hdd-ul FAT32.Sunt numai prostii pe net,nimic clar.deja ma doare capul.

    RăspundețiȘtergere
  10. Am facut totul din tutorialul tau.
    Si mi-am tras un joc [3-4 gb] si am asteptat vreo 2 ore jumate :)).
    Dar unde gasesc jocurile pe PS3 :) ?

    RăspundețiȘtergere
  11. Cu managerul cu care bootezi jocurile: multiman, gaia sau rogero, oricare, garantez ca merge cu multiman. Mergi la jocul care vrei sa-l copiezi si apesi butonul CERC. O sa te intrebe (in functie de cate device-uri ai conectate usb-uri) pe care stick/hdd extern sa copieze.
    Daca ai Windows 7 recomand sa instalezi: EASEUS Partition Master. Cu el vei putea formata orice hdd sau stick in fat32.

    RăspundețiȘtergere
  12. Depinde de ce conexiune ati facut wireless sau wired si daca aveti firewall iarasi pierdeti la viteza.
    Jocurile le gasiti/le puneti in folderul dev_hdd0/GAMES sau dev_hdd0/GAMEZ.

    RăspundețiȘtergere
  13. Da , dar cum joc jocul pe PS3 ?

    RăspundețiȘtergere
  14. Pai monteaza imaginea jocului cu managerul. Iti iasa in maeniu si pornesti jocul de pe disc-ul care il ai in consola.

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu merge.
    Mai bine ai face un tutorial si cu pornirea jocurilor :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu sti sa faci. Ai pe celalalt tutorial cum sa pui si un manager ca sa rulezi jocurile. Daca nici sa le pornesti nu sti iti sugerez sa aduci pe cineva care se pricepe sa te ajute.

    RăspundețiȘtergere
  17. Gata am reusit :) Ms mult .
    Dar este vreo diferenta intre jocurie EUR ... USA ..?

    RăspundețiȘtergere
  18. daca iau un joc il pun pe stick dupa pe hdd intern al consolei...dupa alt joc din nou pe hdd intern...si tot asa ? merge ?

    RăspundețiȘtergere
  19. Nu te supara dar n-am inteles nimic din ce ai scris :)
    Ca fapt divers, am vazut ca aveti multe intrebari si nelamuriri. Daca doriti puteti sa le postati aici sub forma de intrebari fara alte explicatii si voi face un nou topic pe care sa postez doar raspunsuri la intrebari.

    RăspundețiȘtergere
  20. mda..m'am exprimat ca'n copac :)) vroiam sa zic daca pot sa pun un joc pe usb bag usb'u in ps3 copiez jocu in ps3...dupa sterg jocu de pe usb si bag altu il copiez si pe ala in ps3 si tot asa :)) ca nu am router si...mersi pt raspunsuri :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Teoretic poti, practic nu stiu sa-ti spun pt ca nu am incercat. Poti incerca insa vei intampina o problema: jocurile care au fisiere mai mari de 4gb nu le vei putea pune pe stick sau hdd extern. Formatezi hdd/stick in fat32, faci un folder numit GAMEZ si acolo pui jocul. Pe PS3 intri in Multiman sau Gaia si apesi pe butonul CERC de la cotroler si iti va da optiunea sa copiezi jocul pe hdd intern al PS3 (de regula e hdd0).

    RăspundețiȘtergere
  22. ok..mersi mult de tot :) saved my life

    RăspundețiȘtergere
  23. Daca PC-ul este conectat la router wireless iar PS3-ul prin cablu, pot descarca jocurile din PC in PS3?!
    Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  24. Poti dar vei avea o viteza infernal de mica. Nu recomand.

    RăspundețiȘtergere
  25. salut.........stiu ca e stresant dar nu pot conecta ps3 cu total commander........am scris ip-ul bine dar nu merge.........e vreun truc undeva?

    RăspundețiȘtergere
  26. scuye am reusit......tre sa pun on FTP SERVER apasand R1 din joystick

    RăspundețiȘtergere
  27. Am facut absolut totul corect, dar nu vrea sa se conecteze PC-ul cu PS3 prin Total comander. Vre-un sfat!?!? O alta solutie!? Mentionez ca am un joc de 22 gb deci cade varianta cu usb extern Fat32

    RăspundețiȘtergere
  28. Exact. A venit un amic si m-a ajutat, era vorba de conexiunea FTP si trebuia sa intru in FTP din Total Comander, nu in URL, iar el i-a dat de acolo.... In fine acum merge. Pentru cine vrea sa stie parola FTP a consolei PS3, este: FTPD12345.
    Bafta tuturor!
    Daca apare si o alta varianta mai simpla de transfer a jocurilor din PC in PS3 o asteptam cu interes.

    RăspundețiȘtergere
  29. Daca folosesti butonul URL cum am spus in tutorial nu vei avea nevoie de nici o parola.

    RăspundețiȘtergere
  30. ah si just for the record, merge de 2 ori mai repede.

    RăspundețiȘtergere
  31. Postam acelasi lucru care aici a mai fost postat... pfff ok. Da e mai rapid, s-a mai zis, cu conditia sa aveti placa de retea gigabit 1000. Sa vedem cand vine alta persoana ca sa ma repet si a 3-a oara.

    RăspundețiȘtergere
  32. La Split/Second cand intru in el mi se face tot ecranul negru sinu pot sa mai faac nimic. Trebuie sa scot cablul de alimentare..
    Iar la COD Black Ops imi da o erroare :( ca nu a putut porni jocul si niste numere :(
    HELP

    RăspundețiȘtergere
  33. Primul tutorial nu mi-a mers.Se vede clar ca sunt gresite campurile de ip iti da conflict de ip plus tcp/ipv4 si alte chestii. Eu am incercat sa ajut niste unii si mi-am pierdut din timp sa incerc. Si nu mai spun cat m-am zbatut sa fac crosover cu acel tutorial care NU MI-A MERS.

    Imi cer scuze... nu voi mai repeta.

    RăspundețiȘtergere
  34. Pai aveti grija. Eu ce am postat garantez ca merge.

    RăspundețiȘtergere
  35. deci sa inteleg ca vor merge toate jocurile

    RăspundețiȘtergere
  36. Carazaro27... sincer nu imi dau seama cum poti sa fii atat de calm... ar trebui sa ii dai cu capul de pereti pe unii de aici. Tutorialul e facut pentru toti prostii iar unii nici macar nu sunt in stare sa il citeasca cum trebuie... foarte trist

    P.S. - Multam

    RăspundețiȘtergere
  37. Eh, e inevitabil. Faza e ca unii nu stiau nici ce inseamna CFW si vroiau sa se apuce de modat consola...

    RăspundețiȘtergere
  38. va rog sa ma ajutati si pe mine... am facut setarile pentru coneziune crossover, conforn tutorialului de mai sus, dar cand incerc sa ma conectez din URL in total commander imi spune ,,connection failed".
    Ca ftp server folosesc Multiman. Sa inteleg ca nu merge multiman prin crossover cu total commander. Trebuie sa instalez alt ftp server pe ps3?
    Multumesc anticipat pentru raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  39. Incearca cu asta: http://db.tt/GtHEnMD

    RăspundețiȘtergere
  40. Am soi eu o problema, atunci cand vreau sa copiez un joc sta foarte mult. 50 de ore ceva e genu .. ma puteti ajuta? este normal?

    RăspundețiȘtergere
  41. Ceva nu e ok la conexiunea de retea de merge atat de incet, refa-o fizic. In mod normal trebuie sa mearga cu 10MB/s.

    RăspundețiȘtergere
  42. Salut, la mine merge pe wireless cu 1mb/s in total commander. Trebuie facuta o setare suplimentara ca sa prind mai mult sau voi transferati pe wired?

    RăspundețiȘtergere
  43. Treci pe wired, e mult mai rapid. Da, suntem pe wired.

    RăspundețiȘtergere
  44. Salut, la mine pe wired merge cu 4-5MB pe secunda nu am idee de ce asa de usor, intrebarea mea e urmatoarea poti transfera un joc si sa te joci (alt joc bine inteles) in acelasi timp?

    RăspundețiȘtergere
  45. Treci pe wired, e mult mai rapid. Da, suntem pe wired.


    Ok. Frumoasa treaba cu tutorialele :) Merci.

    RăspundețiȘtergere
  46. Salut Catanzaro27,

    Am si eu o mica pb.cand ma conectez cu total commander nu imi apare nici un fisier.

    RăspundețiȘtergere
  47. trebuie router neaparat ??? un SWITCH nu e suficient ???

    RăspundețiȘtergere
  48. Ce program folosesti pe ps3 pt ftp?
    E suficient si un switch.

    RăspundețiȘtergere
  49. teoretic, cel mai rapid mod ar fi crossover ..... dar e cel mai fitos .... mama lui ... sa mai cumpar un switch acum .. pe criza asta ... abia mi-am modat consola slim 160 dupa tutorialul genial si acum treb sa ma apuc de instalat ... am un hdd extern NTSC full de games ... se pare ca singurele vai sunt cele de mai sus : PC prin router/switch catre PS3 si PC prin crossover catre PS3....

    RăspundețiȘtergere
  50. Mai bine faci crossover in cazul tau, e cea mai ieftina varianta.

    RăspundețiȘtergere
  51. posibil sa fie gresit adausul la tutorial priv crossover ... IP ps3 treb sa fie diferit de al PC ... va da conflict .... LA PC se va pune:
    IP Address 10.1.1.1 !!!!!!!
    Subnet Mask 255.255.255.0
    Defualt Router 10.1.1.0
    Primary DNS 10.1.1.0
    Secondary DNS 10.1.1.10

    - asa mi-a mers mie ... altfel ar fi 2 IP identice in aceeasi retea ...

    RăspundețiȘtergere
  52. ura ... a mers ... primul realizat : "the shoot" :) (cu gaia , la multiman nu indraznec pt ca atunci cand dau exit la multiman da restart la consola parca)test .. merge perfect cu MOVE ... jocul distractiv (in amintirea salilor de joc cu fise) ... merge perfect pe cross over conf tutorialului (cu IP la PC 10.1.1.1) .... Acum bag si ceva serios: Uncharted 2 , apoi bag killzone 3 si heavy rain.... sper sa fie ok in continuare

    RăspundețiȘtergere
  53. Mda, posibil sa fie cum spui tu. Crossover nu am folosit.

    RăspundețiȘtergere
  54. care este timpul de incarcare a unui joc din PC in PS3 ... sa spunem un joc de 20-22 GB (geavy rain, killzone, etc) ... prin sistem: router/switch ... la o viteza de 5-10 mb/s -- - - - ar insemna 45 min - o ora ... imediat ce termin un joc mare prin cross over, va anunt si de timpul meu (posibil mai mare)

    RăspundețiȘtergere
  55. prin CROSSOVER - 21 GB (uncharted 2) - aprox 40-45 minute .... astept alte "timp-uri" sa vedem daca merita sa trec de la cablu meu crossover de 5 lei la switch :)

    RăspundețiȘtergere
  56. Hai sa-ti spun cum e cu crossover. Daca ai placa de retea in PC Gigabit atunci o sa ai o viteza dubla decat prin router. Daca nu ai atunci viteza va fi la fel ca cea prin router.

    RăspundețiȘtergere
  57. placa de baza Asus chipset nvidia controller... K .. din cate zici si tu, in cel mai rau caz , am aceeasi viteza ca prin router ... deci nu ies pe minus cu crossover-ul ... apropo, acum multe jocuri pe torrente au la sunt de genux "nume joc_ps3_pal_...._MOVE" ... am vrezut ca Move vine de la faptul ca suporta MOVE ... de fapt acestea nici nu apar in lista de jocuri cu MOVE ... simple induceri in eroare.. tocmai mi-am luat teapa cu tiger woods 2011 move :(

    RăspundețiȘtergere
  58. Posibil kmeaw "insuficient"?. am inst killzone 3 (pe rand am incercat si cu cel de 40 gb si cu cel de 22 gb)... intra in menu.. merg optiunile (setari controller, move, audio, etc)... periodic (la 2-3 min) apare o eroare de genul "an error pcuured when trying to save" ... cand dau sa pornesc jocul din campaingm - NU PORNESTE ... se face ecran negru (gri inchis)... consola este blocata ... treb inchisa si repornita :(( .... am ps3 160 gb - kmeaw + gaia + multiman - restul jocurilor merg.. folosesc gaia conf tutorialului de aici .... mai treb sa instalez ceva pt killzone 3?

    RăspundețiȘtergere
  59. Killzone 3 "An error occurred during save operation"

    RăspundețiȘtergere
  60. Nu stiu cum reusiti voi sa optineti erorile astea da mie nici 1 joc macar nu mi-a dat erori... Nu stiu ce faceti. Killzone 3 merge PERFECT pe Kmeaw... Modati si voi consolele la cineva care se pricepe. Cred ca ma apuc sa fac un NOU TUTORIAL MAI NOOOOOB decat sunt astea pana acum. Atatia nu stiti nici macar sa copiati un joc in consola. DA CITITI MA FRATILOR PE NET. V-am dat mura in gura cum sa faceti modarea, de restul nu va puteti ocupa? Daca nu atunci cred ca ar trebui sa va cumparati jocuri originale...

    RăspundețiȘtergere
  61. sal ... nu stiu daca modarea incorecta e problema... heavy rain, uncharted, sports champions move, Resistance, the fight MOVE, tider woods - MERG PERFECT ... sing cu probl este Killzone 3 cu "An error occurred during save operation" des intalnita pe forum-uri ... probl este urmatoarea: fisierul "data_ps3.psarc" - de 9.01 GB aflat in "BCES01007\PS3_GAME\USRDIR" la copiere are probleme ..... se blocheaza si se copiaza ceva de genul "data_ps3.psarc" - de 2-3 GB ... cai incercate de rezolvare: fisierul "data_ps3.psarc" - de 9.01 GB l-am impartit in mai multe fisiere cu HJsplit - a mers copiat nu porneste joul ... calea nr.2 - tot jocul l-al bagat in ps3splitter 1.1.5.1 - jocul s-a copiat complet in ps3 dar nu porneste ..... Astea sunt cai pe care le-au utilizat alte persoane pe forum-uri si la unii s-a rezolvat... DECI nu cred ca e problema cu vreo eroare la modare... fisierul cel mare de 9.01 GB nu pot sa-l pun complet dintr-o bucata in ps3 !!! 100 Puncte pt cine rezolva problema :)

    RăspundețiȘtergere
  62. versiunile de killzone 3 incercate sunt: Killzone_3_EUR_PS3-MIRSUPER de 41gb si Killzone.3.EU.JB.PS3-MrBLACK de 22 gb (aprox) ....

    RăspundețiȘtergere
  63. instalarea altor back up managers (rogero, etc) ar putea sa dauneze? am defa Gaia si multiman?

    RăspundețiȘtergere
  64. E problema la reteaua ta prin care copiezi. Nu e voie sa se opreasca copierea, trebuie sa mearga pana la capat.

    RăspundețiȘtergere
  65. am dezinstalat commenderul - am pus alta versiune ... am schimbat cablurile ... nimic .... doar ca aceasta bloacare/eroare la copierea acelui fisier mare tor venea !!! smecherie ciudata - eroarea vine la orice atigere a mouse / tastatura sau la intrarea scrren saver-ului ... era el deranjat de ceva !!! am scos screen saver , nu am mai atins calc sau ps3 sub nici o forma si l-am lasat singur ...... a mers !!! ciudat !!! la inst celorlalte jocuri puteam sa ma uit si la film in timp ce rula copierea .... mentionea - doar cand copiaza acel fisier de 9GB :) .... si acum ma bag la un killzone cu MOVE controler + move natigator :)) ... o seara buna

    RăspundețiȘtergere
  66. cica 2 vesti bune : sa vedem daca se confirma:

    ...................
    PlayStation File System Libraries – Add NTFS Support to your Homebrew!
    Posted by greg
    I’m out of town leaving me PS3-less, so I’m unable to test this… This being a library, PlayStation File System Libraries — libpfsm, that you can use when building your homebrew projects, i.e.) Gaia Manager. And the Gaia Manager source is included and comes pre-modified as an example adding NTFS (libpfsm) support

    RăspundețiȘtergere
  67. veste 2:
    ...............
    Spoof PS3 3.56 Firmware On 3.55 To Prevent Automatic Update And Keep Jailbreak + PSN Access
    Rebug Team has released PlayStation 3 v3.56 version spoofer to stop or prevent your PS3 from automatically updating to the latest 3.56 firmware.... 3.56 Version Spoofer does exactly what it says and can restore back to 3.55 if needed. It was never intended to allow PSN access but to stop the system from updating to 3.56(I made it shortly after KaKaRoToKS had his false alarm).

    Once the PS3 is spoofed it will stay spoofed until it is uninstalled.

    Press CROSS to INSTALL 3.56 Version Spoof (the status will change after 15 – 45 seconds telling you to reboot)

    Press CIRCLE to UNINSTALL 3.56 Version Spoof (the status will change after 15 – 45 seconds telling you to reboot)

    RăspundețiȘtergere
  68. tot managerii acestor tutoriale or sa ne ajute ..............
    TOOLS NEEDED
    3.56 Spoofer DOWNLOAD
    F*CK PSN DOWNLOAD (instructions, tools & CER27 to setup F*CK PSN are in this download)
    LV2 Patcher V9 DOWNLOAD

    RăspundețiȘtergere
  69. buna. a avut cineva problema cu salvarea jocurilor? mie imi da eroare la doua si anume Ninja Gaiden Sigma si Dante Inferno. jocul porneste de fiecare data de la inceput. desi ulterori face salvarea ( imi cere sa overwrite, nu ma lasa sa incep salvare noua )

    RăspundețiȘtergere
  70. Formateaza hdd consolei pe pc si apoi pune-l din nou in consola. Vei scapa de belele.

    RăspundețiȘtergere
  71. Vreau sa zic ca merge tot, urmati instructiunile si nu veti avea probleme, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  72. Salut, am copiat Dirt2, am in consola joc original Tekken 6,selectez din Gaia Dirt2, imi apare jocul in meniu si cand il lansez imi da eroare "Error reading disc"... ai vreo idee?

    Merci

    RăspundețiȘtergere
  73. Daca tot nu merge, inlocuieste programul multiman de copiere jocurilor pe PS3 cu Blackbox FTP Server 1.2

    RăspundețiȘtergere
  74. CUM SE PUNE UN UPDATE LA UN JOC? am pe langa folderul de joc a lui Heavy Rain (BCUS-98164)inca 2 foldere update - 00000001 si 00000002... fiecare din ele contin 4 fisiere: d1.pdb , d0.pdb, f0.pdb si EP9000-BCES00797_00-PATCH00000000001-A0101-V0100-PE.pkg ....... sunt update pt MOVE EDITION ..... cum le pun la joc? treb inst ps3 game updater??? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  75. Orice fisier pkg se instaleaza la fel cum se instaleaza gaia sau multiman.
    Update la versiunea jocului (robert tu intrebi de addon ptobabil, asta nu se adreseaza ti ci la modul general) se face pur si simplu pornind jocul cu internet-ul conectat la consola. Va aparea ultima versiune pe care o puteti instala.

    RăspundețiȘtergere
  76. am incercat sa inst ca un fisier normal pkg .... nu vrea .. l-am pus si in folder - ps3 / update ..... sa inteleg ca ar fi si OK sa leg ps3 la net ... nu risc??? e kneaw pe ps3 ... sa nu ma trezesc cu un 3.56 sau altceva pe consola ... si ai dreptate e un addon / patch .... au adaugat setarile de MOVE la heavy rain :) ...

    RăspundețiȘtergere
  77. !!!!corectez ceea ce am scris mai sus !!!!!

    am incercat sa inst ca un fisier normal pkg .... nu vrea (fisierul l-am instalat - dar jocul ramane cel clasic).. am facut acel update (10 min - pkg) ..... sa inteleg ca ar fi si OK sa leg ps3 la net ... nu risc??? e kneaw pe ps3 ... sa nu ma trezesc cu un 3.56 sau altceva pe consola ... si ai dreptate e un addon / patch - e pt adaugat setarile de MOVE la heavy rain :) ...

    RăspundețiȘtergere
  78. PS3 GAME UPDATER 1.3 -- genial ... introducu numele jocului in format: ex. BLUS30489 !!! ... iti gaseste toate updat-urile ... si daca vrei le si descarca automat ... nu risti astfel sa bagi un update a altei versiunia aceluiasi joc ... A MERS PERFECT LA MINE ... am HEAVY RAIN cu MOVE .... nu mergea prima data pt ca era update la heavy rain move, dar alta versiune :( ....

    RăspundețiȘtergere
  79. Eh, vezi ca perseverenta se rasplateste?

    RăspundețiȘtergere
  80. perseverenta intotdeauna se rasplateste :) ..... si simt nevoia sa si impartasesc din resplata :) .... oricum lumea nu prea e atrsa de patch /update si de MOVE ... oata lumea foloseste controller normal .... adevarulk e ca, dupa cum spunea MODERATORUL blog-ului, e atat de simplu ... am citit pe aici si sunta att de multi care fac acest jailbreak fara sa respecte etapele, dupa care se intreba de ce nu merge ... eu macar am avut probleme de noutate, nu din cele explicate de mii de ori .... Multumesc pt sprijin

    RăspundețiȘtergere
  81. Eh hai ma Robert nu mai fi suparat ca toate trec si toate vin.

    RăspundețiȘtergere
  82. robert ce ai facut sa-ti mearga killzone? si eu am incercat ambele variante si nu mi-a mers niciuna se blocheaza imediat dupa ce aleg luminozitatea

    RăspundețiȘtergere
  83. am formatat hdd-ul si degeaba, am incercat si cu gaia si cu multiman si nimic aceleasi erori, error reading disc si ceva cu corrupted data...

    RăspundețiȘtergere
  84. Formateaza hdd in pc si transfera jocurile pe consola prin FTP Server 1.2 Blackbox. Daca nici asa nu scapi de probleme inseamna ca ori ceva nu ai facut bine la modare ori nu executi ceva corect. Nu stiu ce sa mai zic, trebuie vazuta consola.
    Ah inca ceva, incearca cu programelul FIX PERMISSIONS. Se instaleaza ca si Gaia.

    RăspundețiȘtergere
  85. pt cine intreba de KILLZONE : ........... Pai la mine nu se bloca cand am ales luminizitatea .... la minea mergea MENU-ul din joc, iar cand dadeam sas porneasca jocul - - - atunci se bloca .... la mine problema era la copiere ... nu reuseam sa copiez fisierul: data_ps3.psarc - 9GB ... il copia dar nu pe tot !!!! mi-am dat seama abia cand am comparat fisierele .... o asla solutie ce o pot sugera: instaleaza pe PC "ps3 game updater 1.3" .... in brouse la aplicatia alegi calea jocul killzone , dupa care dai sa caute update/patch (e sing buton al aplicatiei - e simplu)... aplicatia va descarca updte-rile/patch (sunt .pkg) .... le pui pe un stick... si le instalezi casi gaia , multiman .... s-ar putea sa se rezolve ...... cu putin noroc.... si inca ceva - tu ce kill zone ai? eu am mers pe Killzone.3.EU.JB.PS3-MrBLACK pe pe ilovetorrents.... APROPO, simpatic jocul ... dar nu e chiar genul meu, dar are un mre atu - L-AM JUCAT NUMAI CU MOVE :)

    RăspundețiȘtergere
  86. legat de problema mea cu eroare "error reading dis", e vreo problema daca nu am facut modarea cu consola in recovery si i-am dat update din meniu si am selectat storage device?

    RăspundețiȘtergere
  87. si ca sa formatez hdd-ul in PC banuiesc ca trebuie sa-l scot din consola ... cam mare bataie de cap pentru niste jocuri...

    RăspundețiȘtergere
  88. eu de o saptamana ma lupt cu killzone, am incercat ambele versiuni de pe net, am formatat si hdd pe pc, tot degeaba, acelasi freeze, am verificat fisierul de care spui si se pare ca are aceeasi marime pe consola ca si cel original, nu mi-a dat nicio eroare la copiere, nu stiu ce sa-i mai fac

    RăspundețiȘtergere
  89. Eu modarea am facut-o conform tutorialului. Daca ai jocuri care merg si doar killzone nu inseamna ca e de la joc. Daca face la toate ori metoda de copiere nu e buna ori modarea.

    RăspundețiȘtergere
  90. m-a interesat in special killzone3, o sa incerc sa pun si alt joc

    RăspundețiȘtergere
  91. Nu cred ca e destul de clar tutorialul...spre exemplu eu am tras Dirt 2, pe net am gasit ca in folderul jocului ai un fisier nu mai stiu exact cum se cheama pe care il deschizi si gasesti acolo denumirea jocului ceva de genu BLES.... Cand urc jocul il urc cu Dirt 2 ca si nume sau schimb in BLES... Deasemenea in directorul Dirt2 am un Dirt2/PS3_GAME si Dirt2/PS3_DISC . Trebuie sa copii exact asa cum e sau doar continutul din PS3_GAME.... nu stiu cat de clar am fost, sper sa ma intelegi ... ideea e ca ar fi nevoie de un exemplu clar gen cum arata jocul tras de pe torrent si cum trebui sa arate pe hdd-ul PS-ului...
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  92. Intotdeauna se copiaza jocurile in forma BLUSxxxx sau BLESxxxx sau BCESxxxx sau asemanator. Voi mai modifica tutorialul sa fie si mai user friendly daca credeti ca nu e destul.

    RăspundețiȘtergere
  93. da man da cand tragi jocul de pe torent nu e in nici una din formele de care zici...ar fi de ajutor sa explici cum se ajunge in formele astea... si merci ca mi-ai raspuns asa repede

    RăspundețiȘtergere
  94. Apai nu te supara dar de unde naiba sa stiu eu de unde luati voi jocurile, cum sunt arhivate, ce contin arhivele, etc? Mai te descurci si tu. Ti-am spus clar sus sub ce forma trebuie puse jocurile pe consola...

    RăspundețiȘtergere
  95. srie cineva ce inseamna eroarea 80028f14 ?
    imi apare cand vreau sa rulez backups...

    RăspundețiȘtergere
  96. Ai ceva erori pe hdd si de asta nu pornesc jocurile corect, nu s-a copiat corect jocul pe PS3 sau ai modificat ceva prin fisierele jocului.

    RăspundețiȘtergere
  97. man poti sa imi zici daca si cand trebuie sa folosesc lv2.pkg si ce stii de eroarea asta: "multiMAN cannot enable BD-ROM emulator. Functionality has been restricted!" ?

    Merci!

    RăspundețiȘtergere
  98. Lv2 nu trebuie folosit decat daca folosesti un manager (Gaia sau Multiman) care nu are inclus un payload. LV2 e un payload care face jailbreak-ul propriu-zis. De exemplu toate versiunile de Gaia au payload inclus pe cand Multiman de la versiunea 01.16.00 nu mai are asa ceva inclus si trebuie folosit acel LV2, ultima versiune fiind parca 9. De asta primesti acea eroare care defapt nu e o eroare ci un avertisment cum ca acea versiune de Multiman nu mai ruleaza jocuri sparte, astfel ca trebuie sa rulezi LV2 de fiecare data cand pornesti consola. Din motivul asta mai bine folosesti Gaia v2.07 care are inclus payload si face singur tot.

    RăspundețiȘtergere
  99. este normal sa mearga transferul PC (placa gigabit,cablu crossover) - PS3 doar cu 12.5 MB/s ?

    RăspundețiȘtergere
  100. Razvan, nu mai trebuie nimic. Poti moda ps3 fara stick.
    Anonim, autentifica-te apoi pune intrebari. Si nu, nu e normal. Fara placa gigabit imi merge cu 9,5 MB/s, deci la tine ar trebui sa mearga in jur la 18-19 MB/s. Poate programul de FTP din PC "franeaza" conexiunea.

    RăspundețiȘtergere
  101. sal imi da o eroare cand dau sa ins update-ul 3.55 the data is corrupted 8002f828

    RăspundețiȘtergere
  102. daca scot hdd din consola si il formatez la pc , nu pot pune atuci si jocurile pe el ( exista adaptoare ), intrebarea mea este hdd din consola in ce format trebuie formatat ? ca asta nu am gasit.

    RăspundețiȘtergere
  103. Nu poti, formatul hdd din consola e unul proprietar Sony care nu exista nicaieri doar pe PS3. Din cauza asta dupa ce formatezi hdd pe PC, cosola iti va cere sa formatezi din nou hdd dupa ce il acceseaza.

    RăspundețiȘtergere
  104. merci , credeam ca este ca la ps2 , un soft care pune jocul pe hdd intr-un anumit format( cele mentionate mai sus pt ps3 ), dar daca iau un joc in format iso , ii aflu id ( exista un program pt ps3)de exemplu BLES XXXXX , fac un director cu numele respectiv dupa care transfer tot cei in imaginea ISO in el si il copi in hdd consolei , prin cablu in cazul de fata

    RăspundețiȘtergere
  105. merge sa copiez jocurile si prin wirelles adica sa conectez pcu la acelasi internet prin cablu dar ps3u prin wirelles ?

    RăspundețiȘtergere
  106. Da, insa vei avea cea mai mica viteza de copiere...

    RăspundețiȘtergere
  107. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  108. Am si eu niste nelamuriri cu modarea orice joc as pune pe consola am incercat acestea : cod bops , red dead redemption, unreal tournament , burnout si nfs hp ; nici unul nu a mers toate mi-au dat eroare de EBOOT.bin ( 80028F22 ) . daca cineva m-ar putea ajuta sa lase aici un id de mess

    RăspundețiȘtergere
  109. Foloseai Gaia? Daca da e normal ca prima data cand selectezi jocul din Gaia manager sa iti dea un mesaj de eroare cu eboot pe ecran negru. Alegi YES ca sa repara permisia si apoi iasa in meniu. Dupa asta poti porni jocul de pe disc care si-a schimbat numele in cel selectat de tine.
    Daca dupa aceste operatiuni iti da eroare la jocuri atunci ori modarea nu ai facut-o corect ori ai erori pe hdd. Incearca fix permissions care il gaseti de instalat pe www.ps3-hacks.com Daca nici asa nu rezolvi atunci ar fi bine sa formatezi hdd apoi sa pui jocurile din nou.

    RăspundețiȘtergere
  110. pai de exemplu nu imi apare jocul in multiman chiar daca il uplodez cu multiman/gaia. dar in gaia imi apare doar BLES/BLUS XXXXXXX si cand sau sa intru imi parae eboot.bin fix dupa care 80028F22. ar trebuii sa formatez direct hardul ?

    RăspundețiȘtergere
  111. Pai incearca sa il formatezi din meniul consolei. Ar trebui sa scapi de probleme.

    RăspundețiȘtergere
  112. Scuze ca te deranjez din nou . Asadar am facut ce ai spus tu , am formatat hddu inter al PS3-ului si am pus din nou 2 jocuri Unreal Tournament 3 si Red Dead Redemption. Am folosit si fix permission si si LV2 tot nu merg jocurile. In Gaia imi apare BLES/XXXXXXXXX iar in multiman nu imi apare jocul decat de dp blu-ray. Ce este de facut ?

    RăspundețiȘtergere
  113. Ceva nu faci corect probabil, trebuie vazut...

    RăspundețiȘtergere
  114. si nu ai idee ce ar putea sa fie ? am facut jailbreakul urmaresc pasii exact ca si in tutorialu tau totul am facut :(

    RăspundețiȘtergere
  115. Le vad la gaia dar vad doar idu cum sa zic la red dead redemption vad in loc de numele jocului BLES00680

    RăspundețiȘtergere
  116. Filelist. am si cautat la commenturi daca a semnalat cineva probleme si nimeni nimic..

    RăspundețiȘtergere
  117. Mda, repet ceva nu e ok acolo. Trebuie sa mearga, du consola la cineva care se pricepe sau trimite-o la mine si o rezolvam. Altceva nu stiu ce sa mai zic.

    RăspundețiȘtergere
  118. am reusit sa imi pun un joc de 3gb jumate pe un stick de 4gb si a mers oare sa fie problema de la hdd intern ?

    RăspundețiȘtergere
  119. CaTzY... la fel am facut si eu... de pe hdd extern nu imi merg jocurile dar am pus si eu un joc pe un stick de 8 gb si merge... probabil e de la hdd... seagate expansion 1 TB... poate se gaseste o solutie sa mearga de pe hdd extern ca doar nu l-am cumparat degeaba :(

    RăspundețiȘtergere
  120. si eu am patit la fel
    mie imi merg o gramada de jocuri dar vreo 2 nu merg tot asa apare BLES...eu zic ca este de la joc
    nu mai formatati aiurea hdd
    eu am patit numai la jocuri luate de pe torrente de afara cele de pe filelist au mers toate!

    RăspundețiȘtergere
  121. La Catzy ii face asa si la jocurile de pe filelist... Ceva nu e ok cu hdd lui...

    RăspundețiȘtergere
  122. nu omu nu e de la hdd ceva este de la joc
    la mine este scris cu litere mici vad ca toate
    celelalte jocuri care le am sunt cu litere mari
    din cite stiu asta conteaza pa ps3 de pe vremea cind imi puneam teme pe ps3
    totusi cineva trebuie sa stie care e vrajeala
    daca aflu va tin la curent !
    binenteles ca am incercat cu litere mari dar nu mere!!!

    RăspundețiȘtergere
  123. Daca aduce la mine consola va lamuresc.

    RăspundețiȘtergere
  124. daca vrei da-mi adresa de mail si iti zic site si jocurile ca doar citeva nu merg restul imi merg si de acolo si vei incerca si tu
    dar uite intre timp ce am gasit poate ne ajuti tu cu ceva !!
    http://psx-scene.com/forums/ro/f187/cum-se-instaleaz%C4%83-jocuri-pentru-ps3-xmb-care-au-nevoie-de-date-instalat-jocul-78710/

    RăspundețiȘtergere
  125. salut
    se poate sa ai dreptate
    pai si daca e hdd ce e de facut sa il formatam sau...stergem tot ce facem ca eu sunt din Timisoara cum sa vin la tine ?

    RăspundețiȘtergere
  126. SALUT
    SI EU AM ACEEASI PROBLEMA
    AM PUS SI 3.55 SI TOT LA FEL IMI FACE
    AM SCHIMBAT HDD CU ALTUL SI NIMIC
    CEVA AJUTOARE SUNT PRICEPUTI PE AICI?

    RăspundețiȘtergere
  127. Problema eu o rezolvam formatand hdd intern. Daca nu puteti rezolva problemele de nici o culoare puteti trimite consolele la mine. Contra unei sume de bani le rezolv eu.

    RăspundețiȘtergere
  128. am formatat si hdd si tot degeaba!!am scos am bagatul si altul si tot nimica!
    de pe hdd extern le vede pe toate si le joc bine mersi!dar pe hdd intern vede doar care vrea el nu stiu de ce !
    oricum multumim pt explicatii!probabil daca stiai ne ziceai ceva !

    RăspundețiȘtergere
  129. cine imi modeaza si mie ps3

    RăspundețiȘtergere
  130. sunt din bucuresti m-ar interesa un pret?

    RăspundețiȘtergere
  131. Poti trimite prin curier consola la mine sau cauti pe cineva in bucuresti.

    RăspundețiȘtergere
  132. pot lua un joc de pe torent si sa fac asa?

    RăspundețiȘtergere
  133. Sa folosesti tutorialul asta cu un joc de pe torent? Sigur ca da, trebuie doar sa ai consola modata.

    RăspundețiȘtergere
  134. cum adica consola modata?

    RăspundețiȘtergere
  135. la ce foloseste routerul

    RăspundețiȘtergere
  136. Adica jailbreak-uita. Daca nu sti ce inseamna modare sau router eu zic sa stsi deoparte de tutorialele astea si sa mergi cu consola la cineva care are habar, no offence.

    RăspundețiȘtergere
  137. merge sa bag un joc pe stick si sa il bag in ps3

    RăspundețiȘtergere
  138. si crezi ca o sa mearga asa usor?

    RăspundețiȘtergere
  139. Fara ca consola sa fie modata?

    RăspundețiȘtergere
  140. Tu faci misto? Nu rad sa sti. Normal ca nu merge daca nu ai consola modata... Te rog sa te abtii de la intrebarile astea care nu au sens.

    RăspundețiȘtergere
  141. Te rog sa nu mai postezi si sa revi peste 10 ani cand mai cresti.

    RăspundețiȘtergere
  142. merge sa iau un joc original si sa il copiez pe un alt blu-ray disc

    RăspundețiȘtergere
  143. Parerea mea e ca merge dar care ar fi logica sa te mai chinui asa ca nu inteleg? Pui direct pe hdd si joci.

    RăspundețiȘtergere
  144. mie imi da eroare in Filezilla cand vreau sa copiez un joc in ps! deci il pun in: dev_hdd0 apoi in GAMEZ(folosesc GAIA) si apoi imi da erroare! spune ceva cu verde: 502 Invalid (ceva de genul. ce trebuie sa fac?

    RăspundețiȘtergere
  145. Sa folosesti blackbox pe ps3 la copiere.

    RăspundețiȘtergere
  146. pai un prieten foloseste gaia si merge, si la blackbox ce folder e? GAMEZ sau GAMES?

    RăspundețiȘtergere
  147. Acelasi folder in care ai pus jocurile (Gamez).

    RăspundețiȘtergere
  148. tot nu merge... aceeasi erroare!

    RăspundețiȘtergere
  149. ce blackb0x trebuie? eu am incercat cu blackb0x-ftp-server-3.41-signed si ps e modat cu 3.55!

    RăspundețiȘtergere
  150. Incearca sa transferi cu Total commander de pe PC. Daca tot primesti eroare ceva nu e ok cu reteaua ta.

    RăspundețiȘtergere
  151. daca am modarea cu 3.55 trebuie blackb0x 3.55?? eu am folosit blackb0x 3.41 si nu a mers!

    RăspundețiȘtergere
  152. Foloseste blackbox din tutorialul asta: http://playstation3jb.blogspot.com/2011/03/tutorial-copiere-jocuri-de-pe-pc-pe-ps3.html

    RăspundețiȘtergere
  153. am reusit! mii de multumiri!!!

    RăspundețiȘtergere
  154. se pote instala un joc pe ps 3 depe usb
    flas drver usb si kum varog

    RăspundețiȘtergere
  155. Am mai scris, nu ma repet de 10 ori. Cititi.

    RăspundețiȘtergere
  156. am primit kadou un ps3 cu fierwole v3.60 se pote mjb si asta sau inka nu

    RăspundețiȘtergere
  157. sau makar sai fac ceva sa skimb fierwolu in 3.55 sau mai vechi

    RăspundețiȘtergere
  158. Nu se poate face nimic deocamdata.
    Si te rog, invata limba romana.

    RăspundețiȘtergere
  159. Ma numesc Catalin.Merge sa copiez un joc original pe un Blu-Ray Disc si sa mearga?(fara ca consola sa fie modata)

    RăspundețiȘtergere
  160. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  161. Salut la toata lumea . am reusit sa modez Ps3 cu , am instalat manageru gaia am instalat si blackbox , toate bune. am copiat un joc prin total commander pe hdd de la ps3 , dar pe hdd de la ps3 am un folder GAMEZ facut de la instalarea managerului gaia si inca un folder game in care sunt fisierele care apar screenurile din tutorial , dar in GAMEZ nu apare nimic , e gol . Cand intru in Gaia imi apare doar jocul de pe cd , nu si cel copiat pe hdd , cand dau launch la joc , iese din manager si apare meniul de la ps3 , dar nici o eroare . poate ma poate ajuta cineva mai experimentat . multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
  162. Copiaza jocul in folderul GAMEZ ca sa iti vada jocul, apoi selecteaza-l din gaia si va iesi in meniu. E normal. Apoi vei vedea ca discul din consola e transformat defapt in jocul care l-ai selectat in gaia. Il pornesti de acolo.

    RăspundețiȘtergere
  163. Salut! Am si eu o intrebare. Eu mi-am pus jocurile pe HDD-ul intern al PS3-ului cu FileZilla si mi-au mers. Folosesc MultiMan 1.16.14 si imi citeste jocurile insa am tras de curand mortal kombat si multimanul nu il vede. Am observat ca daca intru in multiman acolo unde imi arata toate folderele din PS3 intru la GAMES si gasesc toate jocurile insa toate au la attr. dwr dwr dwr iar mortal kombat are attr. d-- d-- dwr. Poate cineva sa ma jute? Poate e stupid insa chiar nu stiu care e problema si ce trebuie sa fac. Chestia asta mi sa intamplat si cu Portal 2 si Fear 2. Multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  164. Salut! Am si eu o problema......in momentul in care intru in Gaia si incarc jocul imi apare mesajul EBOOT.BIN not found! Cum pot remedia aceasta problema?
    Multumesc anticipat pentru raspuns!

    RăspundețiȘtergere
  165. Simplu, apesi YES si il modifica Gaia singura.

    RăspundețiȘtergere
  166. Multumesc pentru promptitudinea raspunsului. Am facut chestia asta dar tot degeaba! Dupa selectarea jocului si pornirea lui, revine din nou in Gaia! Am selectat Direct Boot pe On, am repornit si acum am ecranul negru.....nu mai raspunde la nicio comanda!

    RăspundețiȘtergere
  167. Lasa Direct Boot pe OFF. Selecteaza jocul din Gaia, o sa te scoata afara in meniu, e normal. Baga un disc cu un joc original in consola si mergi la disc in meniu. O sa vezi ca discul e transformat in jocul care l-ai ales in Gaia. Dai X pe disc (joc) si porneste jocul. Atat.

    RăspundețiȘtergere
  168. Pana aici e ok, dar....a aparut o alta problema! Am versiunea 3.55, iar ca sa porneasca imi cere o updatare la 3.56!

    RăspundețiȘtergere
  169. Multumesc pentru sfaturi! Am descoperit ca sistemul cere update la 3.56 pentru Mortal Kombat! Am incercat alt joc si merge! Inca odata multumesc pt sfaturi. Faci o treaba foarte buna! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  170. cum instalez gaia sau multiman pls help

    RăspundețiȘtergere
  171. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  172. Ai fw 3.60 instalat pe PS3? Daca da atunci nu poti pune nimic pt ca nu se modeaza 3.60

    RăspundețiȘtergere
  173. Atunci nu poti face nimic. Nu poti sa instalezi nimic. Sorry, cine te-o pus sa faci update?

    RăspundețiȘtergere
  174. banuiesc ca daca nu merge la 3.60 nu merge nici la 3.65 da nu cumva e alta optiune de a pune jocuri?

    RăspundețiȘtergere
  175. sal miam copiat crysis 2 pe ps3 si intru in el si imi cere sa fac update la version 1.04 ce este asta ?,afecteaza modarea daca o fac?

    RăspundețiȘtergere
  176. Salut ! Chear astazi mi-am achizitionat un ps3 slim ! Intrebarea me este urmatoarea ! Pot sa ma joc jocuri luate de pe torrent si puse pe un hdd extern daca ps3-iul nu e modat ?

    RăspundețiȘtergere
  177. Salut deci intrebarea este pot sa ma joc jocuri de pe un hdd extern fara a avea ps3-ul modat ?

    RăspundețiȘtergere
  178. Dar la ps3 firmware 4.00 ii pot face vre-o magarie sau mai trebuie sa astept ?

    RăspundețiȘtergere
  179. K multumesc frumos ! Atunci ce sa facem cumparam jocuri si facem schimb :))

    RăspundețiȘtergere