duminică, 16 ianuarie 2011

TUTORIAL Downgrade PS3 de la fw 3.55 la fw 3.41!

Trebuie spus din capul locului ca acest downgrade este periculos pentru consola voastra. Faceti acest tutorial pe riscul vostru. Pentru a avea succes mare de reusita recomand sa faceti acest downgrade doar pe console PS3 Fat, iar pe cele Slim doar cele pe care le-ati cumparat din magazin cu firmware mai mic decat 3.50, respectiv 3.42 cel mult. Daca nu cunoasteti istoria consolei voastre va recomand sa nu urmati acest tutorial. Aceste recomandari vi le fac deoarece exista posibilitatea sa ramaneti cu consola nefunctionala.


1. Download-ati firmware-ul jailbreak-uit si fisierele de care aveti nevoie de AICI. Apoi de AICI luati fisierul E3downgrader firmware improved, fix some console BD problem.

2. Luati sa aveti la indemana stick-ul cu care veti face downgrade (recomand E3) si un stick oarecare de nimim 256 sau 512Mb formatat fat32.

3. Introduceti stick-ul E3 in PC si copiati in partitia E3 upgrade disk fisierul e3downgrader fix BD beta.bin

4. Opriti consola de la curent total si introduceti stick-ul E3 in usb-ul din dreapta al consolei.

5. Porniti consola in mod jailbreak, adica: porniti curentul la consola ca sa aveti beculetul rosu aprins (sa nu sariti pasul 4), apasati pe butonul power de la consola, apoi butonul eject. Consola va porni si apoi trebuie sa se opreasca singura.

6. Puneti pe stick-ul formatat fat32 acel firmware care l-ati download-at la inceput: PS3UPDAT.PUP si fisierul Lv2diag.self ce il gasiti in folderul FILE1. Direct pe stick, fara foldere.

7. Scoateti stick-ul E3 si in locul lui puneti stick-ul cu acel custom fw si acel fisier care tocmai le-ati copiat. Porniti consola. Acum va avea loc procesul de downgrade iar pe ecran nu veti vedea nimic. Nu va speriati, totul e ok. Asteptati pana cand consola se inchide din nou.

8. Acum scoateti stick-ul din consola si stergeti de pe el ce ati copiat. Copiati pe el fisierul Lv2diag.self din folderul FILE2. Mergeti la consola si porniti consola fara stick in ea. Ar trebui sa va apara in coltul din dreapta jos al ecranului Service mode, mergeti si verificati daca aveti firmware 3.41. Daca da mergeti la urmatorul pas.

9. Opriti consola bagati stick-ul cu fisierul copiat mai sus tot in usb-ul din dreapta si porniti din nou consola. Din nou pe ecran nu va aparea nimic iar consola trebuie sa se opreasca singura in aproximativ 10 secunde.

10. Dupa pasul 9 ati terminat downgrade-ul. Puteti lua stick-ul E3 si sa-l programati in mod jailbreak din nou.

11. Ati terminat.

6 comentarii:

  1. salut...vroiam sa stiu cum se programeaza cardul e3 in mod jailbreak...multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  2. Personal am si eu un card E3 cu care faceam jailbreak dar nu il mai folosesc de vreme ce exista CFW 3.55, iti recomand sa faci tutorialul de jailbreak la cfw 3.55 kmeaw. E muuuuuult mai usor de folosit fara stick. Cu stick-ul e mai complicat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am un prieten care vrea sa-i fac jailbreak cu stick pt ca spune el ca e mai stabil ...ma descurc sa fac downgrade si restu doar ca nu stiu ce fisiere trebuiesc puse pe stick pt a-l reprograma in mod jailbreak...are psgroove

    RăspundețiȘtergere
  4. Ti-as fi foarte recunoscator daca mi-ai explica cum sa programez cardul e3 in mod jailbreak

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte usor. Copiezi fisierul asta de aici: http://dl.dropbox.com/u/14127856/e3fw%202in1%203.55spoof%20and%20simplify%20free%20psgroove%20usage%2012.16.bin
    Pui stick-ul la PC si mergi la partitia E3 upgrade. Copiezi in ea fisierul care l-ai copiat de mai sus. Atat :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc...eram blocat la chestia asta...raman dator :D

    RăspundețiȘtergere