sâmbătă, 10 martie 2012

Review JB2USB clona True Blue


S-au tot postat stiri cu privire la noi clone aparute dupa stick-ul TRUE BLUE care mai de care mai ieftine si bune.

Astazi am avut posibilitatea sa testez personal una din aceste clone si anume JB2USB. Se prezinta exact ca pe site-ul producatorului: JB2USB, in culoarea alba cu JB2USB pe ea. Vine cu versiunea de firmware 2.3 instalata pe el si se foloseste de CFW 3.55 Dongle ce se instaleaza si pentru stick-ul True Blue original. Asadar, pentru a rula backup-uri ce necesita fw 3.6+ aveti nevoie ori de acest stick ori de True Blue original. Instalati peste CFW 3.55 care il aveti pe PS3 CFW 3.55 TB dongle ce il luati de pe site-ul producatorului. Il puteti instala din meniu prin update sau din recovery si update. Eu am ales a 2-a varianta. Acum trebuie sa instalati Multiman pe PS3, ultima versiune o luati de AICI si cam atat aveti nevoie in materie de software.
In continuare luati discul vostru original care doriti sa-l rulati pe consola voastra, il introduceti in PS3 si ii faceti un dump pe HDD cu Multiman, din Multiman mergeti la disc si selectati copy apoi hdd intern. Dupa ce ati facut dump trebuie sa instalati in joc un eboot special pe care il gasiti AICI. Prin ftp transferati eboot-ul in folderul jocului, tutorial gasiti AICI, si apoi din Multiman selectati dump-ul si dati X pe el. Progamul va scoate in meniu si puteti merge la disc-ul care il aveti consola. De acolo porniti jocul.
Trebuie spus un lucru foarte important insa pe care l-am constatat la aceasta clona de True Blue: desi pe site-ul producatorului pe langa CFW 3.55 TB dongle se afla si un bin ce reprezinta defapt firmware-ul pentru dongle (stick-ul usb) cu versiunea 2.5 (ultima versiune de True Blue) defapt aceasta este versiunea de 2.3 si in consecinta aceasta clona nu suporta toate jocurile aparute decat pana la data de 5 Decembrie 2011. Pentru a afla ce jocuri sunt suportate pana la aceasta data aveti AICI un tabel care va indica acest lucru. Asta ar fi primul neadevar pe care il spun cei de la JB2USB. Pe langa aceasta ei afiseaza pe site-ul lor jocurile compatibile cu clona lor, insa nu toate care sunt afisate acolo functioneaza cu stick-ul decat cele precizate mai sus. Posibilitatea ca acest stick sa poate fi update-at la versiunea 2.5 nu se stie daca va exista in ciuda faptului ca pe site scrie acest lucru, asta ramane de vazut pe viitor.

Probabil va intrebati de ce sa ne mai complicam cu aceasta clona daca nu merg toate jocurile pe ea si nu luam direct True Blue? Pai motivul principal ar fi pretul. True Blue costa 300 ron fara transport iar JB2USB costa doar 100 ron fara transport. Deci e o diferenta. Nu va spun de unde il puteti cumpara ca sa nu fac reclama insa va spun ca se poate cumpara din Romania si il gasiti pe forum-urile de specialitate (console). Personal as zice ca merita sa-l luati chiar daca nu suporta toate jocurile, cel putin nu inca, deocamdata am testat F1 2011 si merge (am disc-ul original dupa care am facut dump, iar in consola aveam introdus jocul original NFS Undercover, si F1 a bootat). Mai exista un element important ce trebuie spus: jocurile ce le luati de pe net pt a le juca nu vor functiona decat daca sunt facute de cei de la PARADOX. Ati vazut ca in coada jocurile au un nume al celor care au facut dump jocului. Posibil sa mearga si de la DUPLEX insa cele de la PARADOX 100% merg, ei sunt cei care fac si eboot-urile.

12 comentarii:

  1. exceptand diferenta de bani...tu ce ai recomanda? true blue sau jb2 asta?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pt ca pe jb2usb nu merg toate jocurile care merg pe true blue.

    RăspundețiȘtergere
  3. salutare, am vazut ca te pricepi, si explici o gramada de lucruri interesante pe aici, ca pentru unii care nu sunt guru. am si eu o intrebare, de ce nu reusesc sa scoate hack pt 3.7 sau mai mare, dar cu acest true blue se poate? Am citit intr-un articol de aici de al tau despre cheile publice si private. Cum functioneaza acest TB? Sarumana.

    RăspundețiȘtergere
  4. E mult de povestit. Parerea mea e ca se poate lansa oricand un CFW la ultimul fw aparut si sa se poata juca din nou toate jocurile fara True Blue. Problema e ca multora le este frica de Sony si nu indraznesc sa lanseze solutia de jailbreak pentru ca le e frica sa nu ii aresteze (cum a patit Geohot). De aceea dau cu taraita acces la jailbreak si te pun sa cumperi acest dongle True Blue daca vrei sa joci jocuri mai noi. Asta e. Cel mai probabil ca odata ce va iesi PS4 se va moda automat PS3 la ultimul fw si se va putea juca orice joc pt ca interesul Sony pentru PS3 va scadea. Eu asa cred.

    RăspundețiȘtergere
  5. salut am un tv de 50 de inchi si de vede prea patratos. cum as putea sa fac sa nu mi se vada pe tot ecranul ,ci doar pe treisfert sau mai mic ? ms

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. am incercat sa il schimb in 4:3 dar nu merge!am panasonic p50gt30e,ce pot sa fac ?

    RăspundețiȘtergere
  8. 720p cat merg jocurile de PS3 in general n-ar trebui sa ti se vada urat pe 50", acum nu stiu ce sa zic, eu am TV de 37" si se vede ok.

    RăspundețiȘtergere
  9. da tocmai pt ca am fost la un prieten si el avea de 37 si i se vedea super , avea un lg de vreo 900 ron ,pe cand asta e mai scupma , daca stiam ca se vede asa... dar nu exista nici o solutie sa il pot face sa se vada mai mic?

    RăspundețiȘtergere