miercuri, 4 aprilie 2012

Atentie la clonele de True Blue!



Cunoasteti cu totii stick-ul magic True Blue care va da posibilitatea celor cu PS3 modat pe fw 3.55 sa rulati backup-uri ale jocurilor mai noi ce necesita fw 3.56+. De asemenea mai stiti ca exista pe piata clone a acestui stick usb la preturi mult mai mici, la jumatate sau chiar mai ieftine. Acestea au venit sa ofere o alternativa la acest stick True Blue magic care duce posibilitatile de "continuare a modarii" mai departe.

Ei bine astazi cei din echipa True Blue s-au cam suparat, ca sa nu spun mai multe, si au postat o stire pe site-ul lor unde povestesc putin de ce sunt suparati si ce au facut in privinta asta. Practic au lansat un apel catre toti cei care fac clone ale stick-ului lor sa se opreasca si sa nu mai continue practica facuta de acestia deoarece vor avea de suferit. Cum? Se pare ca odata cu ultima versiune prezenta pe stick-ul True Blue echipa a implementat un sistem de securitate ce le protejeaza stick-ul de clonare (cat de ironic nu? fie vorba intre noi: hotul se protejeaza de hoti :D). Apelul de mai sus se adreseaza in speta celor mai cunoscute clone de True Blue cum sunt JB2USB si JB-King. Ce fac aceste clone e sa copieze firmware-ul stick-ului True Blue si in conjuctura cu stick-ul lor clonat sa ruleze functiile acestuia. Prima clona (JB2USB) a reusit deocamdata sa ruleze maxim versiunea 2.3 a stick-ului True Blue pe cand JB-King a reusit sa ajunga la ultima versiune 2.5. Practic acestia din urma i-au enervat ca pot sa reproduca tot ce pot acestia la un pret mult mai mic ca ei, in plus furandu-le munca.

Acum ca stim cu functioneaza principiul sa vedem ce au facut cei de la True Blue sa contracareze clonarea. Ei bine prin anuntul facut azi au declarat ca firmware-ul 2.5 al stick-ului lor are incorporat un element de securitate care verifica la intervale aleatorii daca stick-ul este o clona sau nu. Daca detecteaza acest lucru firmware-ul va comanda formatarea automata a HDD PS3-ului. Tare nu? In plus cei de la True Blue au mai declarat ca vor implementa pe viitor si alte masuri de securitate pentru stick-ul lor.

In consecinta nu pot decat sa va avertizez sa aveti grija cu clonele ce le cumparati pentru consola voastra modata ca e posibil sa va treziti cu HDD formatat sau mai stiu eu ce la PS3-ul vostru. Daca aveti JB2USB cu v2.3 ar trebui sa fiti ok, in rest grija cu JB-King.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu