vineri, 6 aprilie 2012

[TUTORIAL] cum sa verifici daca PS3-ul tau suporta downgrade


Acest tutorial va acoperi informatiile in ceea ce priveste posibilitatea unui downgrade pentru consola PS3 si soft-urile necesare aflarii acestui lucru.

In primul rand necesitatea unui downgrade pentru consola PS3 se adreseaza celor care au facut din greseala update la un firmware mai mare decat 3.55 si astfel au pierdut posibilitatea de a-si moda consola. De asemenea exista persoane care au achizitionat un PS3 second hand si nu stiu cu ce soft a venit initial consola din fabrica. E important sa stim cu ce firmware a venit consola din fabrica deoarece nu toate consolele PS3 suporta downgrade la fw 3.55 sau mai mic aceasta deoarece modelele mai noi de PS3 pot veni din fabrica cu soft mai mare de 3.55 ceea ce se traduce prin faptul ca pe acestea nu se poate face downgrade.
Pentru a afla simplu si usor daca puteti face downgrade consolei voastre si in consecinta daca o puteti moda urmati pasii de mai jos:
  • download-ati PS3 Minimum Version Check de AICI
  • dezarhivati fisierul obtinut si copiati fisierul rezultat PS3UPDAT.PUP pe un stick usb formatat fat32 in folderele PS3/UPDATE care le-ati creat pe stick in prealabil
  • mergeti la consola, porniti-o, introduceti stick-ul in usb-ul consolei si mergeti in meniu la SETTINGS/SYSTEM UPDATE/UPDATE VIA STORACE MEDIA si apasati X pe controler.
Consola va efectua un update insa automat va da un mesaj de eroare. In acel mesaj de eroare veti vedea mesajul: "Update data of version x.xx or later can be installed on this system." Acel x.xx reprezinta versiunea de firmware cu care a venit din fabrica consola si e minimum de firmware ce poate fi instalat pe aceasta. Daca versiunea e mai mare decat 3.55 atunci nu puteti face downgrade si implicit nu puteti sa va modat consola. Daca versiunea e 3.55 sau mai mica atunci puteti face downgrade si implicit va puteti moda consola. Daca aveti noroc puteti cauta persoane in tara care se ocupa cu downgrade si folosesc chip-uri ca E3 sau Progskeet. Succes!

5 comentarii: